«الحمد لله رب المستضعفین - حمد از آن خداوندی که پروردگار مستضعفین است»
سازمان رزمندگان پیشگام مستضعفین ایران از تابستان 1355 کار خود را بر طبق اساسنامه زیر شروع کرد.
با توجه به مشخصات حرکت جمعی – توحیدی که عبارت است از مسیر (امت وسط)، هدف (رسول الله)، غایت (الله[1])، سازمان با توجه به صورت توحیدی آن باید در برگیرنده این سه مشخصه باشد.
1 - سازمان دارای یک مسیر حرکتی (امت خیر – خیر امه[2]) جهت تحقق مسیر حقیقی (امت وسط) میباشد که در سه مرحله «اعتقادی – سیاسی – نظامی» صورت میپذیرد.
2 - هدف (مطابق تجلی عینی جامعه رسول الله[3]) ایجاد جامعهای است که مستضعفین بتواند رهبریت آن را پس از قطع تمام ریشههای سلطه جویی به عهده گیرند[4].
3 - غایت حرکت سازمان، تکامل در یک حرکت همیشگی است که به سوی الله پیش میرود[5].
با توجه به مشخصات فوق، سازمان موضعگیری خود را جهت رسیدن به هدف و غایت حرکتی خود در رابطه با مسائل اقتصادی، سیاسی، نظامی و فرهنگی در اشکال زیر مشخص میکند.
الف – اقتصادی:
لغو همه رابطههائی که مبتنی بر سلطهگری و سلطه پذیری فردی و اجتماعی است و ایجاد جامعهای که شاخصهای برتری در آن جامعه مبتنی بر تقوی و علم و جهاد[6] باشد. که این منظور در صورتهای زیر تحقق میپذیرد.
1 - دولتی شدن بانکها و لغو ربا؛ و کار بانکها در این شرایط عبارت است از ممانعت از تکاثر پول در جامعه تا زمانی که حرکت اقتصادی جامعه مبتنی بر پول باشد. اما در یک حرکت درازمدت باید اقتصاد پولی جای خود را با موازنههای توحیدی عوض نماید[7].
2 - دولتی شدن کارخانهها خصوصی و از بین بردن سرمایه داری در جامعه[8].
3 - دولتی شدن معادن و منابع و مصرف آنها در صنایع ملی از زمانی که جامعه به خودکفایی تکنولوژیک برسد[9].
4 - مکانیزه کردن کشاورزی و ریشه کن کردن فئودالهای زمن خوار وابسته به دستگاه و ایجاد شرکتهای زراعی دولتی و بالاخره در یک حرکت دراز مدت دولتی شدن کشاورزی.
تبصره: واژه دولتی در بندهای فوق بیانگر نماینده الله در زمین است که از طرف مردم انتخاب میشود و بر طبق دستورات الهی عمل میکند؛ و تا زمانی که مردم همگی به درجه اجتهاد عقلی و عملی نرسیدهاند از جانب «الله» رهبری مردم را در زمین به عهده میگیرد.
1 - عدم وابستگی یک طرفه اقتصاد داخلی به اقتصاد خارجی که این عمل از طریق تقویت تولیدات داخلی صورت میگیرد.
2 - عدم وابستگی واحد پول به دلار یا هر واحد پولی کشورهای استعمارگر جهت ممانعت از انتقال تورم از کشورهای استعمارگر به کشورهای استعمار زده، تا زمانی که حرکت اقتصاد داخلی مبتنی بر پول باشد.
ب – سیاسی:
1 - ایجاد رابطه با کشورهای سلطه گر شرق و غرب بر طبق اصل موازنه منفی[10].
2 - پشتیبانی از نیروهای مبارز جهان که دارای هدف و غایت مشترک با سازمان باشند[11].
3 - عدم شرکت در معاهدههای بینالمللی (اقتصادی – سیاسی) که باعث مهره شده در دست سیاستهای بینالمللی میشود.
ج – نظامی:
1 - ایجاد یک ارتش مستقل که فقط قدرت دفاعی داشته باشد برای حفاظت از مرزهای کشور.
2 - خروج از اتحادیههای نظامی که باعث مهره شدن در دست سیاستهای بینالمللی میشود.
3 - متکی کردن قدرت نظامی بر پایه یک حرکت اعتقادی – سیاسی – نظامی توحیدی.
4 - آمادگی تمام مردم به عنوان نیروهای پشتیبان برای آمادگی دفاع در حملات احتمالی.
د – فرهنگی:
1 - بسط فرهنگ و لغو بی سوادی در سطح توده[12].
2 - لغو محتویات فرهنگی استعماری.
3 - با توجه به اینکه فرهنگ عبارت است از تجلی حرکت اجتماع یا زیربنای تاریخ – اجتماعی – سیاسی و با توجه به حرکت اسلام در یک تاریخ 1300 ساله در تکوین این ابعاد فرهنگی در ایران. بنابراین متکی کردن فرهنگ بر اساس ایدئولوژی اسلامی که بنیانگذار حرکتهای تاریخی – سیاسی و اجتماعی ایران میباشد عامل تقویت فرهنگ ایران میشود.
[1]. "وَکذَلِک جَعَلْنَاکمْ أُمَّةً وَسَطًا لِتَکونُوا شُهَدَاءَ عَلَی النَّاسِ وَیکونَ الرَّسُولُ عَلَیکمْ شَهِیدًا...– بدینسان شما را امتی میانه قرار دادیم تا گواهان بر مردم باشید و پیغمبر گواهی بر شما باشد – سوره بقره – آیه 143". آیه مشخصات یک حرکت سازمان یافته را با مشخص نمودن مسیر و هدف آن مطرح میسازد. در اینجا مسیر امت وسط است و هدف رسول الله که مسیر شدن را از برای امت وسط مطرح مینماید.
"...إِلَی اللَّهِ مَرْجِعُکمْ جَمِیعًا...– به سوی خداست بازگشت شما همگی – سوره مائده – آیه 105". که در این آیه غایت حرکت سازمانی را که الله میباشد، مطرح میکند.
[2]. "کنْتُمْ خَیرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ...– بودید بهترین امتی که برون آورده شدید برای مردم امر میکنید به نیکی و نهی میکنید از زشتی و ایمان میآوردی به خدا – سوره آل عمران – آیه 110". که توجه به آیه مسیر حرکت را مشخص میکند.
[3]. "وَکذَلِک جَعَلْنَاکمْ أُمَّةً وَسَطًا لِتَکونُوا شُهَدَاءَ عَلَی النَّاسِ وَیکونَ الرَّسُولُ عَلَیکمْ شَهِیدًا...– بدینسان شما را امتی میانه قرار دادیم تا گواهان بر مردم باشید و پیغمبر گواهی بر شما باشد – سوره بقره – آیه 143". آیه مشخصات یک حرکت سازمان یافته را با مشخص نمودن مسیر و هدف آن مطرح میسازد. در اینجا مسیر امت وسط است و هدف رسول الله که مسیر شدن را از برای امت وسط مطرح مینماید.
"...إِلَی اللَّهِ مَرْجِعُکمْ جَمِیعًا...– به سوی خداست بازگشت شما همگی – سوره مائده – آیه 105". که در این آیه غایت حرکت سازمانی را که الله میباشد، مطرح میکند.
[4]. "وَنُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ– و خواهیم منت نهیم بر آنان که ناتوان گرفته شدند در زمین، و بگردانیمشان پیشوایان و بگردانیمشان ارث برندگان – سوره قصص – آیه 5". که توجه به آیه وارث شدن مستضعفین را پس از ائمه شدن آنها بر زمین مطرح میکند. یعنی مستضعفین میباید ابتدا به مقام امامت جامعه برسند و سپس وارث بر زمین شوند که امام شدن مستضعفین در زمین لازمه دفع شاخصهای طاغوتی است.
[5]. "یا أَیهَا الْإِنْسَانُ إِنَّک کادِحٌ إِلَی رَبِّک کدْحًا فَمُلَاقِیهِ –ای انسان همانا توئی تلاش کننده به سوی پروردگار خوی تلاشی را، تا ملاقات کنی – سوره انشقاق – آیه 6". که با توجه به آیه، الی مشخص کننده جهت حرکت "غایت"ی است و آیه بیان گوی یک حرکت غایت دار است که غایت آن الله میباشد و همیشه سیر تکاملی دارد.
[6]. "یا أَیهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکمْ مِنْ ذَکرٍ وَأُنْثَی وَجَعَلْنَاکمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَکرَمَکمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ–ای مردم آفریدیم شما را از مرد و زن، و گردانیدیم شما را شاخههائی و تیرههائی تا شناسا شوید، همانا گرامیترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شما است، همانا خداست دانای آگاه – سوره حجرات – آیه 13". که در این آیه یکی از ملاکهای برتری را تقوا میداند.
"...قُلْ هَلْ یسْتَوِی الَّذِینَ یعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یعْلَمُونَ إِنَّمَا یتَذَکرُ أُولُو الْأَلْبَابِ– بگو آیا یکسانند آنان که میدانند و آنان که نمیدانند؟ جز این نیست که یادآور میشوند خردمندان – سوره الزمر – آیه 9". که ملاک دوم برتری انسانها را علم میداند.
"لَا یسْتَوِی الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ غَیرُ أُولِی الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِینَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَی الْقَاعِدِینَ دَرَجَةً وَکلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَی وَفَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِینَ عَلَی الْقَاعِدِینَ أَجْرًا عَظِیمًا– یکسان نیستند نشستگان از مومنان، که نه مرد رنج و با کوشش گران در راه خدا به مالها و جانهای خویش، برتری داده است خدا در رتبه کوشش کنندگان را به مالها و جانهای خود بر بازنشستگان و هر کدام را نوید نکوئی داده است فزونی داده خدا پیکار کنندگان را بر خانه نشینان به پاداشتی گران – سوره نساء – آیه 95". که یکی دیگر از ملاکهای برتری را مجاهدت در راه خدا میداند.
[7]. "أَلْهَاکمُ التَّکاثُرُ - بفریفت شما را فزونی جستن - سوره التکاثر – آیه 1". که توجه به آیه اصل عدم تکاثر را مطرح میکند.
"الَّذِی جَمَعَ مَالًا وَعَدَّدَهُ - آنکه گرد آورد مالی را و شمردش - سوره الهمزه – آیه 2". اصل عدم تکاثر را مطرح میکند.
"یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّ کثِیرًا مِنَ الْأَحْبَارِ وَالرُّهْبَانِ لَیأْکلُونَ أَمْوَالَ النَّاسِ بِالْبَاطِلِ وَیصُدُّونَ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ وَالَّذِینَ یکنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلَا ینْفِقُونَهَا فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذَابٍ أَلِیمٍ –ای کسانی که ایمان آوردهاید همانان تعداد زیادی از احبار و رهبان میخورند اموال مردم را بناحق و سد میکنند راه خدا را، و آنان که میاندوزند زر و سیم را و نیم دهند آن را در راه خدا، نویدشان ده به عذابی دردناک - سوره توبه – آیه 34". که اصل عدم تکاثر را مطرح میکند.
[8]. "أَلْهَاکمُ التَّکاثُرُ - بفریفت شما را فزونی جستن - سوره التکاثر – آیه 1". که توجه به آیه اصل عدم تکاثر را مطرح میکند.
"الَّذِی جَمَعَ مَالًا وَعَدَّدَهُ - آنکه گرد آورد مالی را و شمردش - سوره الهمزه – آیه 2". اصل عدم تکاثر را مطرح میکند.
"یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّ کثِیرًا مِنَ الْأَحْبَارِ وَالرُّهْبَانِ لَیأْکلُونَ أَمْوَالَ النَّاسِ بِالْبَاطِلِ وَیصُدُّونَ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ وَالَّذِینَ یکنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلَا ینْفِقُونَهَا فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذَابٍ أَلِیمٍ –ای کسانی که ایمان آوردهاید همانان تعداد زیادی از احبار و رهبان میخورند اموال مردم را بناحق و سد میکنند راه خدا را، و آنان که میاندوزند زر و سیم را و نیم دهند آن را در راه خدا، نویدشان ده به عذابی دردناک - سوره توبه – آیه 34". که اصل عدم تکاثر را مطرح میکند.
[9]. اشاره به حدیث پیامبر است که میفرماید مردم در سه چیز مشترکند. آب – آتش (که منابع آتش زا مثل نفت و گاز، ذغال سنگ و دیگر منابع را شامل میشود) و مراتع.
"وَالْأَرْضَ وضعها لِلْأَنَامِ - و زمین را بنهادش برای جهانیان - سوره الرحمن – آیه 10". که توجه به آیه عمومیت زمین را از برای تمام مردم مطرح میکند.
"وَسَخَّرَ لَکمْ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ جَمِیعًا مِنْهُ إِنَّ فِی ذَلِک لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یتَفَکرُونَ– و رام کرد برای شما آنچه که در آسمانها و آنچه در زمین است همگی از آن او است، همانا در این است آیتهائی برای گروهی که اندیشه کنند - سوره جاثیه – آیه 13". که عمومیت و همگانی بودن تمام منابع ارضی و سمائی را مطرح میکند.
[10]. "اَلْیمِینُ وَ اَلشِّمَالُ مَضَلَّةٌ وَ اَلطَّرِیقُ اَلْوُسْطَی هِی اَلْجَادَّةُ – که توجه یمین و شمال و وسطی - خطبه 16 – نهج البلاغه" اصل عدم موازنه وجودی یا به عبارت دیگر ایجاد موازنه منفی که اولین بار در تاریخ سیاسی – اجتماعی ایران توسط مدرس مطرح شد، بیان میکند.
"اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کمِشْکاةٍ فیها مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِی زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ کأَنَّهَا کوْکبٌ دُرِّی یوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَکةٍ زَیتُونَةٍ لَا شَرْقِیةٍ وَلَا غَرْبِیةٍ... – خداست نور آسمانها و زمین، مثل نور، او مانند قندیلی است، که در آن است چراغی، که چراغ است در بلوری، آن بلور مانند ستاره است درخشان که افروخته شود از درخت خجسته زیتونی، نه خاوری و نه باختری – سوره نور – آیه 35" که آیه بیان گوی عدم اتکاء به شرق و غرب در رابطه با حقیقت الله را مطرح میکند.
[11]. اشاره به روایت "کونوا للظالم خصما و للمظلوم عونا" که اصل همبستگی با مظلوم، در راه دفع ظالم را مطرح میکند.
[12]. اشاره به روایت پیامبر "طلب العلم فریضة علی کل مسلم" که وجوب سواد را برای تمام افراد مطرح میکند.